Heman Bekele zeep als huidkanker behandeling

14-jarige die zeep uitvond om huidkanker te behandelen is America’s Top Young Scientist

Bron; USA Today .com
Categorie; Kinderen – Wetenschap
Foto; Andy King/3M and Discovery education 2023

Winnaar van Prestigieuze Prijs

Heman Bekele, een 14 jarige negende klasser uit Annandale, Virginia, is benoemd tot “Amerika’s Top Jonge Wetenschapper” nadat hij een zeep had uitgevonden om huidkanker te behandelen.

De ‘Amerika’s Top Jonge Wetenschapper’ Competitie

Heman concurreerde de afgelopen vier maanden met negen andere finalisten om “Amerika’s Top Jonge Wetenschapper” te worden. Deze competitie, beschouwd als een van de top middelbare school wetenschapscompetities in het land, werd georganiseerd door 3M en Discovery Education.

Naast de prestigieuze titel ontvangen de jonge wetenschappers die de prijs winnen een geldprijs van $25.000.

Heman Bekele’s Uitvinding om Huidkanker te Behandelen

Heman ontwikkelde een op verbindingen gebaseerde zeep om melanoom te behandelen. De productiekosten van deze zeep bedragen ongeveer $0,50.

Heman hoopt zijn innovatie te verfijnen en in de komende vijf jaar een non-profitorganisatie op te richten om de zeep te verspreiden naar gemeenschappen die het nodig hebben, volgens 3M en Discovery Education. In een steeds vaker voorkomende vorm van kanker is dit een grote stap; vooral omdat de kosten voor alle landen wereldwijd betaalbaar zijn.

Toename van Huidkanker Gevallen in de VS

Het aantal gevallen van huidkanker is de afgelopen decennia toegenomen in de Verenigde Staten, volgens het National Cancer Institute. In 2019 steeg het aantal nieuwe gevallen naar 24,1 per 100.000 mensen, vergeleken met 14,6 in 1992. Het is dus een ziekte die zich zonder dit soort initiatieven verder uit blijft breiden

Het National Institute of Health meldt dat huidkanker een van de meest voorkomende groepen van wereldwijd gediagnosticeerde kankers is, met naar schatting 1,5 miljoen nieuwe gevallen in 2020.

Heman Bekele ontwikkelt als 14 jarige een zeep als huidkankerbehandeling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *