alleen goed nieuws leerlingen zamelen geld in voor speelplaats mindervaliden

Inzameling leerlingen

Foto: AG Heeremans Photography
Bron; IKC-Oudkarspel
Categorie; Kinderen

Leerlingen verzamelen indrukwekkend bedrag van 35.000 euro voor aangepast schoolplein

Met inventieve initiatieven wisten leerlingen van het IKC in Oudkarspel een bedrag van ruim 35.000 euro te verzamelen. Een en ander om speeltoestellen te realiseren die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Zes scholieren uit groep 8 introduceerden dit idee afgelopen jaar. Geïnspireerd door hun verlangen dat ook hun klasgenoten met een lichamelijke beperking van buitenspelen moeten kunnen genieten.

De opwinding was afgelopen vrijdag voelbaar op de speelplaats van het IKC. Omdat toen het uiteindelijke ingezamelde bedrag van 35.784,32 euro werd onthuld.

Dit bedrag is het resultaat van diverse inspanningen, zoals het inzamelen van lege flessen, autowasservices, sponsorlopen en de verkoop van cupcakes. Bibi, Kiki, Mandy, Amy, Hannah en Andries uit groep 8 onder begeleiding van juf Susanne stonden aan het roer van deze inspirerende campagne.

Het plan was om een aangepast speelplein te ontwerpen dat zowel door de leerlingen van de Kanz-klas – waar ook kinderen met lichamelijke beperkingen zitten – als door andere scholieren gebruikt kan worden. De zes leerlingen hadden een duidelijke visie voor het plein, inclusief rolstoeltoegankelijke speeltoestellen. Hun motto was: “Samenwerking maakt alles mogelijk.”

Streefbedrag ruimschoots overschreden

Het beoogde budget was vastgesteld op 20.000 euro, een doel dat ruimschoots is overtroffen. Met het verzamelde geld kunnen de scholieren nu aan de gemeente Dijk en Waard de opdracht geven om een gedeelte van de speelplaats aan te passen. De vernieuwde speelruimte zou voor het eind van dit schooljaar voltooid moeten zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *