Cary McKee loopt iedere dag in 2022 een marathon en zamelt zo 1 miljoen pond in

Man uit Cumbria voltooid missie om elke dag een marathon te rennen in 2022

Bron en foto; the Guardian
Categorie; Volwassenen

Een inzamelaar heeft zijn missie voltooid om elke dag van 2022 een marathon te rennen. Ook heeft hij zijn doel van £1 miljoen voor het goede doel overtroffen.

Gary McKee, 53, uit Cleator Moor in Cumbria, stak zijn armen in de lucht in overwinning en werd toegejuicht door een menigte supporters toen hij op oudejaarsavond zijn 365e marathon van het jaar voltooide.

Hij heeft meer dan £1 miljoen opgehaald voor de goede doelen Macmillan Cancer Support en Hospice at Home West Cumbria.

Uitzonderlijke fysieke prestaties

De vader van drie heeft 22 paar hardloopschoenen versleten. Daarvoor is hij 9.563 mijl door regen, sneeuw en zonneschijn gelopen om geld in te zamelen voor de goede doelen.

McKee heeft een geschiedenis van buitengewone fysieke prestaties. Zo zijn daar het beklimmen van de Kilimanjaro en trektochten door Nieuw-Zeeland. Maar ook rennen van Land’s End naar John o’Groats, het voltooien van de Three Peaks Challenge in minder dan 24 uur, parachutespringen en lopen over hete kolen.

Impact op de gemeenschap

Hij heeft eerder 100 marathons in 100 dagen en 110 marathons in 110 dagen gelopen. Toen McKee deelnam aan zijn eerste Londen Marathon, rende hij naar de hoofdstad vanuit zijn huis in Cleator Moor.

Bij de start van zijn 365e marathon in Cleator Moor op zaterdagochtend zei hij op het BBC One Breakfast-programma: “De steun is fenomenaal en dat is het altijd, en de West-Cumbrians steunen ons, maar kanker treft iedereen, dus het is niet alleen iets voor West-Cumbria, het is iets nationaals.”

Diepgaande dankbaarheid

McKee zamelt al twee decennia geld in voor Macmillan Cancer Support. Een missie die hij terugvoert naar de diagnose van zijn vader Victor met kanker in 1997. Zijn vader overleed in 2005 aan een niet-gerelateerde ziekte.

Macmillan Cancer Support tweette: “Gary McKee heeft de finish gehaald! Een briljante manier om het jaar af te sluiten! Gefeliciteerd met het voltooien van 365 marathons in 2022. Dat is in totaal 9.563 mijl en het ophalen van meer dan £1.000.000 – een fenomenale prestatie van vastberadenheid en pure wilskracht.”

Community impact en inspiratie

De directeur van financiering en communicatie voor Hospice At Home West Cumbria, Hayley McKay, zei: “Het is moeilijk in woorden uit te drukken hoe dankbaar we zijn voor Gary die deze ongelooflijke uitdaging is aangegaan. Fysiek en mentaal is de kracht die hij heeft getoond ronduit onbegrijpelijk.”

Hij heeft ook anderen geïnspireerd om zich bij hem aan te sluiten. Chris Young, 29, die 90 marathons met McKee liep, zei: “Gary heeft dit jaar een vuur in mijn buik aangestoken toen ik regelmatig met hem begon te rennen en heeft me zowel fysieke als mentale veerkracht gegeven die ik misschien nooit in mezelf had ontdekt in een miljoen jaar.”

Kevin Sinfield, coach van het Engelse rugby, sloot zich aan bij McKee voor een run. Hij beschreef zijn uitdaging als “verbluffend”. Kevin zei: “Hij is een briljante man en het was een eer om bij hem in Cumbria te zijn om te steunen wat hij doet. Hij heeft me gesteund in mijn laatste uitdaging en het was erg leuk om samen te komen, te rennen en te praten en te lachen met hem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *