bakkerij verhoef utrecht alleen goed nieuws

Omwonenden redden bakkerij Utrecht

Bron; RTV Utrecht
Foto; RTV Utrecht
Categorie; Ondernemers

Kapotte vriezer doet Utrechtse bakker bijna de das om

Bakkerij Verhoeff in de Utrechtse Poortstraat stond op het punt te sluiten nadat hun vriezer defect raakte, maar de gemeenschap sprong bij met een ontroerend gebaar. De reparatiekosten voor de vriezer, essentieel voor hun bedrijf, waren te hoog voor het bakkersechtpaar.

Terwijl bakker Jolanda Mayvis voorliep naar de kapotte vriezer, die haar zoveel stress oplevert, vertelde ze “Toen we terugkwamen van vakantie, ontdekten we dat alles in de vriezer verloren was gegaan,” herinnert ze zich. De reparatie zou 10.000 euro kosten – een bedrag dat ze zich niet konden veroorloven.

Crowdfunding biedt uitkomst

Mayvis en haar partner worstelen al langer om het hoofd boven water te houden in hun bakkerij, open sinds 1997. “De bezoekersaantallen zijn teruggelopen,” zegt ze. Eerdere apparatuurvervangingen hebben hen al veel gekost. Toen buurtbewoner Diete de Vos van hun problemen hoorde, startte ze een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen voor de reparatie.

De Vos is een trouwe klant en mist de kleine winkels in de wijk die zijn verdwenen. “Ze vervullen een sociale rol,” merkt ze op, eraan toevoegend dat dergelijke winkels een gemeenschapsgevoel bevorderen. Ze hoopt dat de crowdfunding niet alleen de noodzakelijke fondsen oplevert, maar ook het bewustzijn van het belang van het ondersteunen van lokale ondernemers vergroot.

De respons op de inzamelingsactie was overweldigend, met buurtkinderen die meededen door zelfgebakken brownies en plantenstekjes te verkopen. In slechts zes dagen tijd bereikte de inzameling bijna het doel van 10.000 euro. Beide vrouwen zijn ontroerd door de overweldigende steun. Mayvis zegt: “Het is geweldig om te zien hoe de gemeenschap reageert. Dankzij hun steun hebben we weer hoop voor de toekomst.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *