Alleen goed nieuws eerbetoon overleden ondernemer

Overleden ondernemer heeft eerbetoon

Bron: AutoRetro
Foto; Autoretro
Categorie; Ondernemers

Verlaten Ford showroom in Ingolstadt

In deze verlaten Duitse Ford-showroom in Ingolstadt staan al 36 jaar auto’s die nog nooit de weg op zijn geweest. Het lijkt alsof de tijd hier bijna vier decennia heeft stilgestaan. Met onverkochte voertuigen die nog in volledig nieuwe staat verkeren.

Het YouTube-kanaal Auto Retro kwam deze verlaten showroom in Ingolstadt op het spoor, die ongeveer 40 jaar terug de deuren sloot. De YouTubers ontdekten via Google Maps dat de auto’s uit het modeljaar 1986 nog steeds in de showroom gepresenteerd werden. Ze besloten verder te onderzoeken op basis van een tien jaar oude Streetview-afbeelding.

Inclusies zes nieuwe exemplaren uit de jaren 80

Na een reis van maar liefst 1600 kilometer vanuit Engeland, troffen ze in de verouderde showroom nog steeds zes auto’s uit de jaren ’80 aan, glimmend en wel. Onder hen bevonden zich modellen zoals de Fiesta S, Escort 1.1, Orion 1.6 D CL sedan en drie Ford Sierras, waaronder twee vijfdeurs hatchbacks en een stationwagon. Hoewel deze modellen op zichzelf niet zeldzaam zijn, is hun perfecte, ongebruikte staat dat wel. Deze auto’s werden destijds niet gekocht om als investering stil te staan, in tegenstelling tot merken zoals Ferrari en Porsche.

De YouTubers achterhaalden dat na het overlijden van de oorspronkelijke eigenaar van de showroom bijna 40 jaar geleden, zijn weduwe tot op de dag van vandaag eigenaresse van het pand is gebleven. Sinds zijn overlijden is de showroom gesloten gebleven en heeft zij het pand nooit van de hand gedaan.

Als onafhankelijk autodealer had hij meer dan 300 auto’s staan

Er wordt onthuld dat de dealer vroeger een voorraad van meer dan 300 voertuigen tegelijkertijd had. “De eigenaar runde zijn bedrijf als een onafhankelijke autodealer tot aan zijn dood in 1994, met een voorraad van 300 auto’s, waaronder 150 nieuwe Fords van zijn tijd als officiële dealer,” staat in de videobeschrijving.

In 1995 verkocht de familie het merendeel van de auto’s, inclusief de meeste nieuwe exemplaren. De overgebleven, onverkochte voertuigen werden verplaatst naar de showroom, die vervolgens werd achtergelaten als eerbetoon aan de overleden eigenaar. Zijn weduwe heeft de ruimte en de auto’s sindsdien onderhouden en liet af en toe mensen binnen om te kijken. Dit stopte echter toen bleek dat een bezoeker onderdelen van een auto had gestolen.

Daarna werd de showroom afgesloten, maar de vrouw bleef zorgen voor de ruimte en de auto’s tot ze enkele jaren geleden naar een zorginstelling verhuisde. Het is onduidelijk of andere familieleden nu het onderhoud hebben overgenomen, of dat het gebouw en de splinternieuwe Fords uiteindelijk verkocht zullen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *