alleen goed nieuws hond in overstroming vermist

Vermiste hond

Bron; HLN.be
Categorie; Dieren
Foto; gemaakt door AI Image Generator

Hond meegevoerd door overstroming

Hond van Belgisch gezin, meegevoerd door Sloveense overstromingen, veilig teruggevonden

Cooper, de hond van een familie uit Zonhoven, die tijdens zware overstromingen op een Sloveense camping verdween, is ongedeerd teruggevonden. Hoewel hij door het kolkende water werd meegenomen, kwam Cooper er ongeschonden uit. Een online zoekactie op Facebook leidde tot zijn hereniging met zijn eigenaars.
Dana, een gezinslid, vertelde aan Radio2 Limburg over die noodlottige nacht: “We werden door de brandweer gealarmeerd om de camping te verlaten. Door het snel stijgende water konden we de receptie niet bereiken en zochten we toevlucht op een verhoging. De kracht van het water was echter zo groot dat we Cooper niet bij ons konden houden. We werden net op tijd gered door een graafmachine, waarna we ons meteen zorgen maakten over Cooper.”

Met hulp van social media

Hun dochter Elena nam het initiatief en plaatste een bericht op verschillende sociale media platforms. “Ik deelde een oproep op Facebook en verspreidde het over diverse Sloveense groepen. Het bericht werd enorm vaak gedeeld, ook op platforms als TikTok, Twitter en Instagram. De steun en de tips stroomden binnen, het was overweldigend,” vertelde ze.
Dana voegde toe: “Iedereen, van de politie tot de burgemeester, was op de hoogte van Coopers vermissing. Ondanks de lopende zoekacties naar nog vermiste personen, was Cooper al snel bij velen bekend. Uiteindelijk was het een Nederlandse jogger die Cooper opmerkte. Na intensief zoeken door reddingshonden werd hij uiteindelijk veilig gevonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *